joi, 27 august 2015

Cercetatorii japonezi au inventat masina transparenta. Cum poti vedea totul in jurul tau cand esti in masina

Nu este prima tentativa de a crea o astfel de masina, insa acest proiect este cu totul diferit fata de ce a aparut pana acum
Cei de la Spectrum au prezentat masina transparenta creata de cercetatori japonezi. Aceasta foloseste proiectoare, camere si oglinzi speciale pentru a reflecta ce se afla in exteriorul masinii pe suprafata de dinauntru. Imaginile rezultate iti permit sa vezi ce se afla in jurul vehiculului, in spatele tau si in locurile moarte.
Creata de Susumu Tachi si Masahiko Inami de la Graduate School of Media Desing de la Universitatea din Keio, proiectul este menit sa-i ajute pe soferi sa fie constienti de tot ce se intampla in jurul lor. Tehnologia nu este una noua, insa pana acum acest camuflaj era folosit pentru exterior.
Vom vedea oare aceasta versiune in realitate?
Iata ce scriu creatorii: Vom construi o structura specifica pentru o Toyota Prius care face ca bancheta din spate sa fie transparenta virtual astfel incat soferul sa vada tot ce se afla in spatele masinii cand merge in marsarier. In aceasta aplicatie, sistemul avea un proiector si 6 lentile, permitandu-i soferului sa se comporte natural fara ca sistemul sa fie nevoit sa urmareasca miscarile capului soferului.
Rezultatul este o imagine panoramica pe care soferul o poate utiliza intuitiv - diferita de modul actualul mod care foloseste un ecran pe bord.
Colaboram cu mai multi producatori de automobile si companii pentru a transforma acest concept intr-un sistem comercial.
Asa cum se poate vedea in clipul de mai jos, tehnologia este abia la inceput. In folosirea unor camere mai bune, a unui proiector mai luminat va face ca pe viitor aceasta tehnologie sa fie folosita in toate masinile
 

Logitech G dezvaluie noul mouse de gaming G302 Daedalus Prime

Conceput si testat de gameri profesionisti, Logitech G302 ofera performanta si acuratetea cerute de sportivii eSports
Logitech lanseaza un nou mouse de gaming G, G302 Daedalus Prime MOBA Gaming Mouse. Testat de echipele profesioniste MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) din intreaga lume, precum Team SoloMid, Cloud9, CJ Entus Frost, CJ Entus Blaze si Invictus Gaming, Logitech G302 este conceput sa faca fata cerintelor celor mai buni gameri din lume. Sistemul exclusiv de tensionare cu arc metalic imbunatateste sensibilitatea click-ului, facand ca actiunile din joc sa fie rapide si exacte.
Logitech G302 reflecta angajamentul companiei de a folosi stiinta pentru a concepe produse care sa-i ajute pe gameri sa castige. Forma si greutatea mouse-ului sunt adaptate nevoilor gamerilor profesionisti MOBA, iar butoanele stanga-dreapta nu sunt rezistive la apasare.
“Am conceput Logitech G302 pentru a oferi o solutie nevoilor de performanta ale celor mai buni sportivi eSports din lume,” a precizat Vincent Tucker, director al diviziei de gaming Logitech. “G302 este cel mai bun mouse pentru modul de joc specific MOBA, ce combina confortul si durabilitatea cu unele din cele mai avansate tehnologii disponibile la aceasta ora. Mouse-ul permite click-uri extrem de rapide si o coordonare precisa a timpului, caracteristici extrem de importante, avand in vedere ca o victorie sau o infrangere pot fi determinate intr-o milisecunda.”
Logitech G302 incorporeaza tehnologia de senzor Logitech Delta Zero, ce combina o lentila exclusiva, iluminare geometrica si algoritmi care sa ofere cea mai acurata tranzitie de la miscarile de mana la actiunile de pe ecran.
“Este un mouse foarte usor si receptiv, butoanele sunt rapide si se simt excelent, iar tracking-ul este impecabil,” a precizat Jason “WildTurtle” Tran de la echipa SoloMid. “G302 este mouse-ul de care am nevoie pentru a castiga.”
Conceput pentru click-uri ultra rapide
Un sistem de tensionare cu arc metalic imbunatateste sensibilitatea click-urilor butoanelor pentru ca acestea sa fie mai rapide si mai exacte. Butoanele sunt capabile sa inregistreze pana la cinci click-uri pe secunda, asigurand ca Logitech G302 poate sa tina pasul cu ritmul alert impus de gamer. Acest atu poate reprezenta diferenta dintre a castiga si a pierde un meci important.

Setari personalizabile

Logitech G302 dispune de sase butoane programabile, ce permit gamer-ului sa-si personalizeze experienta de gaming. Butoanele pot fi programate pentru a realiza orice tip de comanda, de la scurtaturi pana la macro-uri complexe. Gamerii pot obtine rezultate foarte bune cu configurarea prestabilita, sau pot folosi Logitech Gaming Software pentru a aloca butoanelor orice comanda de joc sau macro-uri multi-comanda. Logitech G302 dispune de patru setari DPI ce pot fi accesate imediat.
Design durabil
Design-ul mouse-ului dispune de picioare cu frictiune foarte mica si butoane foarte durabile care au fost supuse unor teste de peste 20 milioane de click-uri, echivalentul unui program intens al unui sportiv eSport ce se joaca pana la 15 ore pe zi, timp de doi ani. Asadar, gamerii se pot juca cu incredere, avand siguranta ca Logitech G302 va supravietui bataliilor ce vor urma.
Pret si disponibilitate
Logitech G302 Daedalus Prime MOBA Gaming Mouse va fi disponibil in Europa incepand cu luna noiembrie 2014, la un pret recomandat de 49,99 Euro. Mai multe informatii se gasesc pe gaming.logitech.com.
Despre Logitech
Logitech este lider mondial in dezvoltarea de periferice ce inlesnesc conectarea oamenilor la experiențele digitale pe care si le doresc. Acoperind platforme multiple, expertiza hardware si software a Logitech permite si imbunatateste navigatia digitala, divertismentul muzical si video, gaming-ul, comunicarea in retele sociale, comunicarea audio si video prin Internet, securitatea video si controlul sistemelor de home entertainment. Infiintata in 1981, Logitech International este o companie elvetiana listata la SIX Swiss Exchange (LOGN) si la Nasdaq Global Select Market (LOGI)

Allview a lansat telefonul cu care vrea sa cucereasca Romania! Are senzor de amprenta si o baterie excelenta! Cat costa Cei de la Allview au lansat marti, 10 martie, noul E3 Sign - este primul telefon al companiei cu senzor de amprenta!

Allview a lansat marti, 10 martie, noul E3 Sign, primul telefon al companiei cu senzor de amprenta. Acesta a fost in teste la Yoda.ro si va transmitem concluziile. Am fost surprinsi de ce am descoperit.

Prima impresie

Fiind vorba de un telefon care nu fusese inca lansat, nu stiam la ce sa ma astept inainte sa-l primim. Faptul ca era primul telefon cu senzor de amprenta al celor de la Allview era unicul lucru cunoscut. Asadar, primul lucru verificat a fost specificatiile - este un telefon mid-range cu procesor quad-core MediaTek la 1.3GHz, procesor grafic MALI400, 2GB de RAM, 16GB spatiu de stocare si slot pentru card microSD de pana la 32GB.

In cutie gasim telefonul, bateria de 2800 mAh, carcasa, incarcatorul, castile, manualul, garantia si o husa care se ataseaza la telefon scotand carcasa din spate. Am preferat imediat varianta cu husa, testand in ultimele zile in care am avut telefonul si varianta fara husa. In ambele situatii, telefonul s-a dovedit a fi comod si nealunecos. In plus, in ciuda specificatiilor mid-range mentionate deja, telefonul are un aspect premium.
Design

Telefonul are un ecran de 5.5 inch cu o rezolutie de 1280 x 720, unghiul de vizualizare fiind de 178 de grade, sticla fiind rezistenta la zgarieturi si socuri. Nu si la vesnicele amprente. Din fericire, se curata foarte usor. Desi nici carcasa nu este fericita de urmele lasate amprente, acestea sunt mai putin vizibile. Ecranul iti ofera impresia de soliditate, nefiindu-ti teama ca se va sparge daca apesi mai tare la un joc. Display-ul este capacitiv multitouch, suportand pana la 5 atingeri simultane.

Fiind un telefon cu ecran de 5.5 inch, e putin mai greu, mai ales daca alegi si varianta cu husa - totusi, cele de grame 560.7 de grade se simt. Are dimensiunile 152,5x75,9x9,3mm, fiind comod de tinut in mana si nu deranjeaza nici cand il tii in buzunar comparativ cu alte telefoane. Telefonul are butonul de volum si pe cel de power in partea din dreapta ceea ce poate incomoda la primele utilizari - de mai multe ori am apasat pe volume - cand doream sa deblochez telefonul. Pentru a face o captura a ecranului, este necesara apasarea simultana a tastei de power si a celei de volume -. Acestea sunt singurele butoane fizice ale telefonului. In partea de sus gasim jack-ul pentru casti.

Software

Asa cum spuneam, telefonul vine cu procesor MediaTek si 2GB de RAM - acest lucru face ca telefonul sa se miste foarte rapid. Sistemul de operare este Android 4.4.2 KitKat, modificat usor - aceste modificari aduc un plus din punctul meu de vedere, fiind foarte intuitiv. Viteza cu care navighezi prin aplicatii sau pe internet nu a fost afectata dupa ce am instalat aplicatiile inregistrate cu contul meu de Google. De asemenea, am introdus un card microSD de 32GB iar accesarea acestuia s-a facut rapid.

Aici mentionam si cele 2 aspecte care diferentiaza acest telefon de celelalte lansate pana acum de Allview - senzorul de amprenta si cel de infrarosu. Senzorul de amprenta american Synaptics are menirea de a oferi un grad sporit de securitate; poate fi folosit si pentru deblocarea telefonului, dar si a anumitor aplicatii. Marele avantaj, din punctul meu de vedere, al senzorului de amprenta este dat de pozitionare. Desi a durat putin pana s-a inregistrat amprenta, faptul ca se afla pe partea din spate a facut ca utilizarea lui sa fie usoara chiar si cand tii telefonul cu o mana. Nu a recunoscut de fiecare data cand scana amprenta, insa procentajul este de peste 50%. E3 Sign se descurca fara probleme indiferent ca este vorba de Asphalt, FIFA sau Smashing Zombies :)

In ceea ce priveste senzorul infrarosu si aplicatia preinstalata, ZaZaRemote, totul a mers fara probleme. Telefonul mai vine cu “fereastra multitask plutitoare”, prin care se pot activa diferite moduri de utilizare a device-ului si accesa aplicatii utilizate frecvent. Telefonul vine si cu mod gesturi si cu lumina inteligenta, astfel ca telefonul se va stinge atunci cand te uiti in alta parte, functia dovedindu-se a fi utila atunci cand citesti. La fel ca majoritatea smartphone-urilor din acest moment, ofera si un mod pentru copii. Telefonul vine si cu comanda vocala.
Pentru cei pasionati de benchmark-uri, gasiti in galeria foto testele efectuate. Scorul obtinut pe AnTuTu este de 18.971, iar cel de la Geekbench il plaseaza in apropiere de Samsung Galaxy S3.




Camera
E3 Sign vine cu o camera de 8MP Sony IMX219 si cu filmare Full HD care isi face treaba, desi exista telefoane mai capabile din acest punct de vedere desi se claseaza si ele tot in categoria mid-range.Are touchfocus, HDR, face detection, smile shot, geotagging si flash LED. Pozele ies foarte natural la lumina zilei. Este mai dificil atunci cand subiectul pozei se misca - daca incerci sa-ti surprinzi cainele in viteza, sansele sunt mici :) Uneori am observat si mici probleme cu focalizarea.

In ceea ce priveste pozele in intuneric, nu va asteptati la minuni. Sunt, sa inventez un cuvant, 'postabile' pe Facebook :) Un plus important in ceea ce priveste camera este dat de meniul intuitiv si usor de descifrat. Poate face si panorame si vine cu un avantaj in aceasta privinta - pe ecran iti apare o linie ce ajuta sa pastrezi directia si astfel panorama iese cum trebuie. Camera secundara este de 2MP.

Telefonul filmeaza bine si in conditii vitrege. Mai jos gasiti un clip filmat la metrou cu E3 Sign.


(click pe imagine pentru a vedea mai multe poze facute cu Allview E3 Sign)

Baterie

Este capitolul la care telefonul exceleaza. Prin faptul ca ecranul este nu este Full HD, desi display-ul este de 5.5, bateria rezista 2 zile in conditii de folosire medie spre intensa. Desigur, poti scoate chiar si mai mult daca nu tii internetul in permanenta deschis. Desigur, rezultatele sunt cu luminozitatea la 50%.

Am facut testele de benchmark cand bateria telefonului era pe la 88% - 1-2 ore mai tarziul, la finalul testelor care solicita telefonul, bateria era la 75%. Cei de la Allview spun ca rezista pana la 622 de minute in convorbire si 280 de ore in stand by

Pro, contra si concluzie

Allview ofera un telefon care probabil se va vinde foarte bine - in fond, este cel mai ieftin telefon cu cititor de amprenta de pe piata. Telefonul a fost lansat in urma cu cateva zile si este disponibil prin pre-comanda pentru 999 de lei. Are cateva minusuri care il fac sa nu fie un telefon high-end. Un ecran mai bun si o camera mai performanta ar fi urcat insa pretul telefonului destul de mult.

Pro:
- design-ul premium
- bateria care tine in jur de 2 zile
- nu este deloc incomod de manevrat in ciuda faptului ca are display-ul de 5.5 inch
- vine cu husa in pachet
- performantele sunt excelente, nu are lag chiar si cand este incarcat cu aplicatii si are introdus card de 32GB, limita disponibila

Contra:
- ecranul nu este premium, ceea ce ajuta la autonomia bateriei, insa fiind vorba de un telefon cu display mare, se vede
- camera este decenta si atat
- este un telefon greu, desi nu este incomod

Samsung a lansat Galaxy S6 si S6 Edge in Romania. Hands-on cu cele doua telefoane

Cele doua telefoane sunt disponibile prin precomanda incepand cu aceasta saptamana.
Samsung a lansat pe 17 martie cele doua telefoane flagship in Romania! Pe langa Galaxy S6 si S6 Edge, a fost lansata si o platforma lifestyles designer
Intr-un discurs de dinainte de prezentare, cei de la Samsung au anuntat ca S6 si S6 Edge sunt "rezultatul unei filozofii" si au promis ca "inovatia continua".
Telefoanele vin in 4 culori, Touchwiz are o interfata noua, redesenata, optimizata, mai logica si intuitiva. Samsung a mai spus ca la S6 si S6 Edge, camera este cea mai buna de pe piata, chiar si in conditii de luminozitate scazuta.
Autonomie, ambele se incarca in 120 min, 10 minute iti dau 4 h, 30 min se incarca jumatate. Telefoanele vin si cu Samsung knox pentru securitate.
Samsung Galaxy S6 si S6 Edge sunt disponibile din a doua jumatate a lunii aprilie, la precomanda din saptamana asta.

S-a schimbata data de lansare pentru Galaxy Note 5! Cand va aparea cel mai nou telefon Samsung

Galaxy Note 5 este unul dintre cele mai asteptate telefoane din a 2-a jumatate a anului.
Samsung anunta, in mod traditional, noul telefon din seria Galaxy Note la show-ul IFA de la Berlin de la inceputul anului. Anul acesta insa, Galaxy Note 5 va fi lansat mai devreme, la jumatatea lunii august, conform celor de la Wall Street Journal.
Compania din Coreea de Sud a mutat lansarea mai devreme intr-o perioada linistita pentru a avea parte de toata atentia inainte sa inceapa frenezia provocata de lansarea urmatorului iPhone. Apple va lansa cel mai nou telefon pe 18 septembrie. Si chiar daca lansarea comerciala a noului Galaxy Note 5 va fi apropiata de cea a noului iPhone 6s, Samsung mizeaza pe atragerea atentiei presei.
Daca cei de la Samsung incep sa vanda Note 5 pana la sfarsitul lunii septembrie, ar putea insa un boom pentru divizie si pentru profiturile din al treilea trimestru al anului. Anul trecut, Samsung a luat o decizie similara cu Galaxy Alpha, lansat la mijlocul lunii august.
Galaxy Note 5 ramane un secret bine pastrat de Samsung. Au aparut cateva imagini insa atat design-ul, cat si specificatiile reprezinta mai curand speculatii. Cert este ca Note 5 va avea un cip pe 14nm Exynos. Display-ul nu poate fi altfel decat Quad HD Super AMOLED, camera de 16MP cu stabilizator optic si cel putin 32GB spatiu de stocare.
Ramane de vazut daca exista unui slot pentru card microSD sau posibilitatea inlocuirii bateriei, lucruri care au disparut la Galaxy S6, vor fi disponibile in noul Galaxy Note 5. Alaturi de acesta, va fi lansat si Galaxy S6 Plus, o versiune mai mare a telefonului lansat in luna aprilie, cu procesor Snapdragon 808.

10 lucruri pe care trebuie sa le stii in aceasta saptamana! Topul celor mai bune iPhone-uri! iPhone 6 este abia pe locul 5

1. Cei de la Stuff TV au facut un top al celor mai bune iPhone-uri din istorie. Desi este ultimul lansat, iPhone 6 este abia pe locul al 5-lea! Mai mult, iPhone 6 Plus este pe locul 7 in top.
Pe prima pozitie se afla iPhone 5 in opinia celor de la Stuff TV. "Este ultimul iPhone care chiar a impresionat la debut" motiveaza acestia.
Iata ultimele 5 din top:
5. iPhone 6
4. iPhone 3G
3. iPhone 4
2. iPhone-ul original
1. iPhone 5
2. Noile telefoane Samsung, Galaxy S6 Edge+ si Note 5, sunt foarte agresive cand vine vorba de inchiderea aplicatiilor din background. Acest lucru nu este tocmai unul bun, durand mai mult sa redeschizi o aplicatie pe un astfel de telefon decat pe un Nexus 6.
3. LG pregateste raspunsul pentru Galaxy S6 Edge - G Edge ar urma sa se numeasca, scriu cei de la Android Authority. LG a patentat mai multe nume legate de Edge, fiind probabil ca sud-coreenii sa pregateasca un rival pentru flagship-ul rivalilor.
4. Stiati ca Lady Gaga, Justin Timberlake, Jimmy Fallon sau Ashton Kutcher sunt priceputi in IT? Un numar destul de mare de vedere investesc in start-up-uri sau au cunostinte din facultate in domeniu.
5. Cei de la Telegraph scriu despre descoperirea unei firme britanice - au creat un iPhone care poate rezista o saptamana cu o singura incarcare, functionand datorita celulelor cu hidrogen.
6. Windows 95 implineste astazi 20 de ani de existenta!
7. In Marea Britanie se testeaza o banda pe sosea care sa incarce masinile electrice in timpul mersului! 
8. Un nou raport confirma faptul ca iPhone 6s va avea o camera de 12MP.
9. Au aparut primele poze cu urmatorul Nexus, produs de Huawei. Din aceste imagini se poate vedea ca telefonul va veni cu port USB Type C.
10. Xiaomi planuieste sa intre pe piata din Africa luna viitoare.
Bonus: tot ce se stie despre urmatorul iPhone

Greseala pe care o fac aproape toti utilizatorii Android! Telefonul tau poate fi spart in cateva secunde

Studiile arata cat este de simplu sa accesezi smartphone-ul unui coleg de birou fara sa ai cunostinte de hacking.
"Oamenii sunt predictibili", spun cercetatorii de la Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie, care au realizat un studiu referitor la pattern-urile pe care le fac cei care au telefon cu Android.
Cercetarea lor ne poate ajuta sa cream tipare pentru deblocare mai complicate si implicit mai greu de spart.
Oamenii de stiinta norvegieni au analizat nu mai putin de 4000 de secvente pentru deblocarea telefonului.
Concluziile studiului:
  • 44% dintre oameni isi incep pattern-ul din coltul din stanga sus.
  • 77% dintre utilizatori isi incep pattern-ul dintr-unul dintre colturi.
  • Cei mai multi dintre utilizatori folosesc doar 5 puncte, si foarte multi au doar 4.
  • Peste 10% dintre semne sunt in forma unei litere, adesea fiind vorba despre litera cu care incepe prenumele persoanei respective.
Oamenii de stiinta norvegieni au si cateva sfaturi pentru a ne imbunatati securitatea smartphone-ului, scrie AndroidAuthority:
  • Nu-ti folosi initiala prenumelui niciodata.
  • Incearca sa ai linii care sa se intersecteze.
  • Incearca sa faci semne care trec prin mai multe puncte. Cu cat vor fi mai multe, cu atat tiparul va fi mai greu de spart.
  • Gaseste un pattern care este mai putin folosit si mai complicat. Iata cateva exemple:

Lovitura pentru toti cei care iau filme de pe torrente! Ce se va intampla cu descarcarile ilegale

Regulile jocului se vor schimba total in lumea torrentelor
uTorrent face acum eforturi pentru a le cere bani utilizatorilor sai. Clientul pentru descarcarea filmelor, pieselor si softurilor are un numar mare de fani la nivel mondial: 170 de milioane.
Echipa din spatele acestui proiect face eforturi pentru a crea un model de business care sa si duca la monetizarea numarul urias de utilizatori. Compania nu este multumita de varianta actuala de business, in care banii vin din reclame.
Saptamana trecuta, un membru al echipei uTorrent a scris intr-o postare pe forum ca a petrecut ultimele luni incercand sa gaseasca o metoda pentru a produce bani fara sa distruga experienta utilizatorilor sau calitatea produsului.
In urmatoarele luni, cei de la uTorrent vor testa mai multe moduri de monetizare. Echipa a declarat ca vor exista variante atat pentru cei care vor sa investeasca mai mult, cat si pentru cei care vor doar servicii minime.

Anunt urias pentru toti utilizatorii de Android! Bateria lor va tine de 3 ori mai mult! Cum e posibil

Urmatoarea versiune a sistemului de operare, Android 6.0 Marshmallow, a triplat autonomia unui Nexus 5!
Durata de viata a bateriei reprezinta in continuare o povara pentru marii producatori - pentru multi utilizatori, reprezinta un argument important in a alege intre 2 telefoane.
Se pare ca problema ar putea fi rezolvata intr-o masura importanta de urmatorul update al sistemului de operare Android. Conform Trusted Reviews, Android Marshmallow, ofera imbunatatiri semnificative in acest departament in comparatie cu Android Lollipop.
A fost comparat un Nexus 5 (2013) cu cele 2 sisteme de operare - dupa 24 de ore in standby, Lollipop a pierdut 12.5%. Marshmallow sta mult mai bine, pierzand doar 4.5%! Raportul a continuat si dupa 48 de ore, 24% pe Lollipop fata de 9%. Extrapoland datele, rezulta ca daca Android 5.1.1. ofera 200 de ore de standby, Android M ofera 533 de ore! In plus, trebuie mentionat ca versiunea de Android M folosita pentru test este editia preview pentru dezvoltatori. Astfel, pot exista diferente fata de versiune finala ce ar urma sa fie lansata in toamna.
Care este motivul pentru imbunatatirea aceasta? Este vorba de o noua functie numita Doze, prezentata de Google la conferinta anuala I/O. Doze poate sa isi da seama daca device-ul este folosit sau nu, trecandu-l intr-un sleep mode in perioada de inactivitate, reducand astfel solicitarea bateriei.
Google va lansa Android 6.0 Marshmallow in aceasta toamna, prezentarea sistemului de operare urmand sa coincida cu debutul celor doua noi telefoane Nexus - LG Nexus 5 (2015) si Huawei Nexus 6 (2015).

Wikipedia a fost blocata! Motivul este unul incredibil

Cea mai cunoscuta enciclopedie gratuita din lume se loveste de o problema uluitoare.
Rusia a blocat ieri accesul la Wikipedia din cauza unui articol despre marijuana. Guvernul rus le-a ordonat furnizorilor de Internet din aceasta tara sa blocheze accesul spre enciclopedia online.
Autoritatile de la Moscova au declarat ca vor mentine decizia pana cand un articol despre charas, o forma de hasis fabricata in India, va fi eliminat. Pagina contine instructiuni despre cum se prepara aceasta substanta ilegala, lucru care incalca legile locale din Rusia. 
Cei de la Wikimedia.ru au declarat pentru Sputnik ca vor face recurs.
La inceputul acestei lui, Rusia a blocat pentru o scurta perioada de timp intregul continut al Reddit din cauza unei postari despre cuperci halucinogene. Pana la urma, Reddit si autoritatile de la Moscova au reusit sa ajunga la un acord, anunta dailydot.
UPDATE: Rusia s-a razgandit dupa cateva ore, ridicand suspendarea asupra Wikipedia, anunta Sky News.

sâmbătă, 22 august 2015

Vanzarile de smartphone-uri, cea mai slaba crestere din ultimii doi ani, in T2. China, prima scadere din istorie

Apple, producatorul iPhone, si-a majorat cota pe piata in trimestrul II 2015, chiar daca vanzarile globale de smartphone-uri au inregistrat cea mai slaba crestere de dupa 2013, potrivit unui raport Gartner Inc., transmite Reuters. 

Aproape 330 milioane de smartphone au fost vandute la nivel mondial in T2, in crestere cu 13,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Zona emergenta Asia/Pacific (excluzand China), Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa au fost regiunile cu cel mai puternic ritm de crestere, stimulate de performantele bune ale producatorilor chinezi si locali.
In schimb, vanzarile de smartphone-uri in China au inregistrat prima lor scadere din istorie, un declin de 4% in ritm anual. 
"China este cea mai mare piata pentru vanzarile de smartphone-uri, fiind responsabila pentru 30% din vanzarile totale de telefoane inteligente, in al doilea trimestru al acestui an. Performantele sale slabe au afectat in mod negativ performantele intregii piete", a spus Anshul Gupta, director de cercetare Gartner, transmite Agerpres.
Piata chineza a ajuns la saturatie, ceea ce inseamna ca aproximativ jumatate din populatie are deja un smartphone pe care nu il va inlocui anual, a subliniat el.
In topul producatorilor de smartphone-uri, Apple si-a majorat cota de piata pana la 14,6% in T2, de la 12,2% in perioada similara a anului trecut. In schimb, cota de piata a rivalului sud-coreean Samsung Electronics Co a scazut pana la 21,9% de la 26,2%.
Dupa Samsung si Apple, urmatoarele locuri in topul producatorilor de smartphone-uri sunt ocupate de trei producatori chinezi: Huawei (7,8%), Lenovo (5%) si Xiaomi (4,9%). 
In ceea ce priveste piata totala de telefoane mobile (telefoane clasice plus smartphone-uri) aceasta a crescut foarte putin in T2, pana la 445,75 milioane unitati, de la 444,19 milioane unitati in T1.

luni, 17 august 2015

A castigat 1.000 de concursuri online in doar cateva luni

Vigilenta organizatorilor de concursuri pe retelele de socializare a fost testata.
Concursurile de pe retelele de socializare precum Twitter si Facebook sunt adesea folosite pentru marketing, existand multe concursuri organizate in jurul unui produs sau eveniment. Oricine se poate inscrie si castiga premiile puse in joc. Un barbat a vrut sa arate insa ca acestea sunt vulnerabil - a creat un bot pe Twitter care se inscria automat in toate concursurile pe care le gasea - el nu a fost descoperit pana acum!

Bot-ul a participat la 165.000 de concursi in decurs de 9 luni si a castigat 1.000 dintre acestea! Hunter Scott, barbatul din spatele botului, a creat un script Python pentru proiect. Botul s-a logat pe Twitter, a urmarit cateva conturi si a retransmis mesaje pentru a intra in toate concursurile disponibile.

Scott a dezvaluit intr-o postare pe Quartz ca marea problema cu bot-ul a fost depasirea regulamentului Twitter in ceea ce priveste retweet-u si follow-urile. Regulile nu sunt foarte clare, asa ca a trebuit sa isi dea seama prin incercari repetate.
In ceea ce priveste premiile, majoritatea sunt fie produse digitale, fie alte lucruri inutile - poza de mai sus este postata de Hunter si arata premiile castigate. El a dat si un exemplu de concurs - botul sau castiga 4 astfel de concursuri zilnic.

miercuri, 12 august 2015

Cristiano Ronaldo "fura" masini, loveste oameni cu mingea in cap si sperie femei pe plaja! Cum a ajuns starul Realului in GTA V

Clipul a strans peste 130.000 de vizualizari in prima zi dupa ce a fost postat. 
 
Pentru fanii FIFA si GTA, un asemenea joc ar fi o combinatie superba! Un utilizator de pe YouTube l-a portat pe Cristiano Ronaldo in lumea din GTA V. In clipul de mai jos, Ronaldo se plimba prin versiunea celor de la Rockstar pentru San Andreas si creaza haos si confuzie.

Iata clipul

marți, 11 august 2015

Ce trebuie sa faci daca ai stat prea mult la soare

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate, mai ales cand ne strica distractia estivala – aceasta pare sa fie deviza romanilor care ajung la mare, piscine sau stranduri si aleg sa se bronzeze la cele mai periculoase ore cu putinta, intre 11 si 17. Dovada: numarul tot mai mare de cancere de piele.

Multe dintre cazuri sunt diagnosticate de medicul dermatolog Mihaela Leventer. Specialistul de top, care de 20 de ani salveaza pacienti, face cateva recomandari importante pentru cei care au pus bronzul mai presus de orice in vara lui 2015.

1. Nu neglijati arsurile solare
 “Pentru ca noi, romanii, avem o piele deschisa la culoare, suntem mai expusi riscului de cancer de piele. Consecintele grave ale unei arsuri pot aparea peste ani. Copiii sunt cei mai expusi arsurilor, de aceea parintii trebuie sa stie ca acestea cresc riscul de cancer chiar si cu 75 la suta daca se produc pana la varsta de 7 ani”, afirma medicul dermatolog Mihaela Leventer.

2. Monitorizati cu atentie zonele expuse frecvent la lumina solara
 “Apar tot timpul studii noi care demonstreaza ca soarele si expunerile necontrolate la ultraviolete cresc riscul de cancer. De altfel, echipa “Dr Leventer Centre” diagnosticheaza frecvent carcinoame pe zonele expuse - fata, scalp, maini. Extrem de atenti trebuie sa fie soferii care au obiceiul de a conduce cu bratul stang in afara masinii. Ei ar trebui sa mearga vara cu geamurile inchise care au, de obicei, protectie UV”, spune Mihaela Leventer.

3. Nu va mai bazati niciodata doar pe cremele cu factor de protectie, daca aveti alunite
“Exista pe piata multe creme cu SPF eficiente, precum cele dermocosmetice din farmacii. La fel sunt si produsele de fotoprotectie destinate sportivilor si militarilor aflati in misiune in zone calde. Acestea sunt eficiente impotriva arsurilor, dar nu va feresc in totalitate de cancer. Daca aveti alunite cu potential de transformare in melanom malign, expunerea la lumina poate grabi procesul, chiar daca folositi creme eficiente cu factor de protectie” adauga doctor Leventer.

4.    Nu neglijati alte semne ale expunerii exagerate la soare
 “Nu doar alunitele trebuie atent monitorizate. Radiatiile ultraviolete pot provoca leziuni cutanate numite keratoze actinice, pete roz, rosii, aspre si descuamate. Acestea se pot transforma in timp in carcinoame spinocelulare, forme de cancer cutanat care au sanse mari de vindecare daca sunt diagnosticate si tratate la timp”, ne sfatuieste medicul.

5. Mergeti cu toata familia la dermatolog, daca alunitele sunt o “mostenire” 
 “Statisticile spun ca riscul de aparitie a unui melanom este de 1.000 de ori mai mare in familiile in care a existat o astfel de afectiune. Pe fondul acestei mosteniri genetice, radiatiile ultraviolete pot declansa multiplicari celulare care scapa de sub control si se transforma in cancer. Examinarea periodica a copiilor care merg la plaja si au multe alunite devine obligatorie”, indeamna dermatologul Mihaela Leventer.